Nadradenosť Kresťanského Systému!

26. novembra 2017, jankratky, Nezaradené

Pozrime sa na situáciu v prvom storočí, keď Ježiš Kristus založil nový systém uctievania pravého Boha a Stvoriteľa vesmíru, keď niektorí nezrelí noví kresťania mohli byť zvedení neveriacimi židmi, v spoločnosti ktorých v tom čase žili.

K ich pomoci prichádza skúsený, časom vzdelaný apoštol Pavol, ktorý použil majstrovsky argumenty z hebrejských inšpirovaných Písiem, na ktorých si židovský národ dal veľmi záležať, a ukazuje úžasnú nadradenosť Kresťanstva!

Porovnáva kňazstvo pod Mojžišovským zákonom a pozíciu kráľa s novou nadradenou situáciou Ježiša Krista! Na základe inšpirovaných hebrejských Písiem dokazuje, že Ježiš Kristus je Boží Syn, ktorý je väčší ako Boží nebeskí anjeli!

Poukazuje pomocou hebrejských Písiem, že je Ježiš Kristus je nadradený Abrahámovi, Mojžišovi a všetkým Božím anjelom a prorokom! Majstrovsky poukazuje, že Ježiš Kristus, Boží jednosplodený Syn je zároveň dedičom všetkých vecí!

Na základe týchto biblických argumentov ukazuje, že Ježiš bol korunovaný Kráľ v Božom nebeskom kráľovstve a dostal všetku slávu a úctu tak, že bol ustanovaným Zástupcom všetkých stvorení, materiálnych, ale aj živých, Všemohúceho stvoriteľa.