Kto z bohov národov sa ponúkol spoznať?

23. novembra 2017, jankratky, Biblia Boh história

Určite mnohí čitatelia budú považovať takú otázku prinajmenej zvláštnu z ohľadu historickej skutočnosti, kde bohovia národov sú vždy utajení od zrakov svojich uctievateľov alebo informáciu, ktorú ľudia majú o nich je nebezpečne skresľujúca a zavádzajúca a často veľmi zveličujúca!

Na druhej strane pravý Boh, Stvoriteľ neba a Zeme nás inšpirovanými slovami Jakuba, polobrata Ježiša Krista povzbudzuje, aby sme sa priblížili k nášmu Bohu a Stvoriteľovi, ktorý medzi iným už podnikol mnohé kroky na naše spoznanie jeho osobnosti cez svoje skutky v minulosti!

‘Podriaďte sa teda Bohu; ale vzoprite sa Diablovi, a utečie od vás. Priblížte sa k Bohu, a on sa priblíži k vám. Očistite si ruky, hriešnici, a prečistite si srdcia, vy nerozhodní. Poddajte sa biede a smúťte a plačte. Nech sa váš smiech obráti na smútok a [vaša] radosť na skľúčenosť’!

Keď rozjímame o duchovných veciach, ktoré majú do činenia s našim Bohom a Stvoriteľom a Zdrojom všetkého života na nebi aj na Zemi, nielenže si udržíme pravdu, ale si zväčšujeme nadšenie a ocenenie pre ňu! A keď sa zamyslíme nad jeho najväčším darom pre ľudstvo …

…to jest and výkupnou obeťou svojho milovaného jednorodeného a zároveň aj jednosplodeného syna Ježiša Krista, nielenže si budeme ešte viac ceniť priateľstvo s ním, s našim Všemohúcim nebeským Otcom, ale budeme mať pevný dôvod na oslavovanie jeho večného MENA.