Výroky o náboženskosti ľudstva

17. novembra 2017, jankratky, Biblia citáty viera

Kniha titulada Náboženstvá sveta – Pochopenie Živých Vier uvádza: ‘Náboženstvá mali a ešte stále majú v spoločnosti na celom svete nezanedbateľné miesto’!

Iná kina pod menom ‘Boh — krátka história’ uvádza, že: ‘Nikdy neexistovala ľudská spoločnosť, ktorej súčasťou by nebol Boh, a to zvyčajne riadiacou a tvorivou súčasťou. Platí to dokonca aj o takých spoločnostiach, ktoré sa zámerne snažili byť svetské’.

Veľmi významný vedec-psychológ Dr. Carl G. Jung vo svojej knihe ‘Neodhalené ja’ píše, že ľudia majú potrebu uctievať vyššiu moc a dodáva, že prejavy tejto potreby možno pozorovať v celých ľudských dejinách!

Aj keď čoraz viac ľudí sa nehlási k viere v Boha a nemá o náboženstvo záujem, lebo náboženstvá, ktoré poznajú, ich duchovne nenapĺňajú, majú podľa istej defínície, určitú formu náboženstva.

Pretože podľa tejto definície o náboženstve bolo už mnohokrát napísané a veľmi často opakované, že je to ‘oddanosť určitej zásade, dôsledná vernosť, svedomitosť, zbožná náklonnosť alebo príchylnosť’!