Dokonalosť Adama len relatívna!

17. októbra 2017, jankratky, Biblia budúcnosť život

Je len rozumné očakávať, že dokonalý Stvoriteľ robí dokonalé veci. Vzhľadom na ľudí, ako bol Adama a Eva, je potrebné si uvedomiť, že ich dokonalosť bola len relatívna! Boli stvorení morálne, duchovne i telesne dokonalí. Boli dokonalí podľa normy, ktorú stanovil ich Stvoriteľ. Ale keď neposlúchli Boha, prestali zodpovedať jeho norme, a preto stratili dokonalosť pre seba aj pre svoje potomstvo. Takýmto spôsobom sa cez Adama prenieslo na jeho potomstvo hriech, nedokonalosť a ako konečná ´odmena´, smrť!

Na druhej strane Ježiš Kristus vysvetlil, ako napríklad v jeho Kázni na vrchu, že aj nedokonalí ľudia môžu byť v relatívnom zmysle dokonalí. V tejto kázni určil normy pre bezvýhradnú alebo dokonalú lásku. Je to láska, akú prejavuje ľuďom Boh. Ježiš povedal: ´Stále milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, ktorí vás prenasledujú; aby ste dokázali, že ste synmi svojho Otca, ktorý je v nebesiach, lebo on pôsobí, aby jeho slnko vychádzalo nad zlými a nad dobrými a dáva dážď na spravodlivých a nespravodlivých´.

Budú sa niektorí ľudia v budúcnosti niekedy môcť tešiť z takej dokonalosti, akú stratil Adam? Áno, definitívne, a to prostredníctvom viery v Ježišovu výkupnú obeť! Celé ľudstvo v budúcnosti dosiahne úplnú dokonalosť počas Kristovej tisícročnej vlády, keď Boží Syn zničí Diablove diela!