Nedokázateľný výrok profesora Dawkinsa

11. septembra 2017, jankratky, Biblia veda život

Pri jednej príležitosti vodca nových ateistov, profesor Richard Dawkins prehlásil, že ´Evolúcia je skutočnosťou rovnako ako to, ze slnko hreje´! V skutočnosti že Slnko je horúce je fakt, ktorý dokazujú pokusy a priame pozorovania! Lenže dávajú nám pokusy a priame pozorovania rovnaké nespochybniteľné dôkazy o evolúcii?

Je len smutné, že smer, ktorým sa dnešná veda ženie, podkopáva morálku, kvalitu a štandardy života! Medzi takými vedcami je aj profesor R. Dawkins, vodca nových ateistov, ktorý povedal: ´Vo vesmíre, kde existujú slepé fyzické sily, niektorým ľuďom bude ublížené, k iným bude osud šťastný a tu nenachádzame žiadny dôvod ani spravodlivosť´!

Nezdá sa vám taký pohľad na život krutý? A nemyslíte si, že ľudská spoločnosť potrebuje morálne zákony, ktoré odmeňujú dobre konanie a odsudzujú alebo trestajú zlo? Pretože v takomto názore vidíme kritický rozdiel medzi biblickým pohľadom na život a ateistickým a evolucionistickým videním sveta a ľudskosti, bez dôvodu a bez zmyslu!

Biblický názor zdôrazňuje, že ľudia majú špeciálne miesto v stvorení, zatiaľ čo evolúcia nám predkladá názor, že ľudstvo je len nešťastný produkt slepých, náhodných a nekontrolovateľných procesov prírody! Biblia jasne vysvetľuje, že ľudia boli stvorení na ´obraz´ milujúceho Stvoriteľa s možnosťou žiť morálne a šťastné životy.

Evolúcia nedáva žiadnu skutočnú nádej do budúcnosti, s jej dôrazom na boj o prežitie silnejšieho! Okrem toho moderná veda arogantne podporuje myšlienku, že ľudstvo samo cez vlastné porozumenie a informáciu získanú štúdiom má dokonalé odpovede v živote. K tomu, smutne, prispelo aj organizované náboženstvo! Ale ľudské poznanie je ohraničené!