Múdry človek sa učí z ´malého písma. . .

10. augusta 2017, jankratky, Biblia život

…ostatní z praktickej skúsenosti´, tak hovorí jedno veľmi zaujímavé porekadlo poukazujúc na skutočnosť, že väčšina ľudstva nie je adekvátne vzdelaná na to, aby boli schopní robiť vzdelané praktické rozhodnutia vo svojom osobnom živote!

´Malé písmo´ v tomto vzdelávacom porekadle sa vzťahuje na podmienky akéhokoľvek vzťahu človeka, či už je to v oblasti obchodu s akoukoľvek obchodnou spoločnosťou v akéjkoľvek sfére dnešného života  alebo aj v osobnom vzťahu k nášmu Stvoriteľovi!

´Malé písmo´ sú obchodné podmienky napísané na konci obchodnej dohody, písané vždy veľmi rozvláčnym a kompilovaným obchodným právnickym spôsobom, ktorému sa väčšina ľudí vyhýba, lebo im nerozumie pre viditeľné dôvody obchodných zmlúv!

V praktickom skutočnom živote ľudstva sa ´malé písmo´ vzťahuje na inšpirovanú Knihu-kníh, ktorá je tiež písaná v ´malom písme´, to jest na veľmi tenkom biblickom papieri, ktorý väčšina ľudstva nikdy nečíta alebo im vôbec nerozumie!

Inými slovami len veľmi mála časť ľudstva je vzdelaná k múdrosti praktického života vedúceho k večnosti, lebo sa riadia vo svojo osobnom živote ´malým písmom´ zaznamenaným pod inšpiráciou Stvoriteľa života!