Hypotéza založená na viere!

8. augusta 2017, jankratky, Boh veda život

Objavy, ktoré mnohí vedci a výskumníci počas stáročí získali, vzbudili a neustále vzbudzujú v nich úctivý postoj, lebo vidia v nich dôkazy Konštruktéra vesmíru a všetkého života v ňom! Je vhodné náležite rešpektovať vedecké poznatky a výsledky. Veda sa snaží opísať javy vo svete prírody a nájsť odpovede. Nasledujú krátke výroky niektorých známych vedcov.

Albert Einstein hovorí: ´Ťažko nájdete medzi hĺbavejšími typmi vedcov jedného, ktorý by nemal určité náboženské cítenie! Toto náboženské cítenie má podobu obrovského úžasu nad harmóniou zákona prírody, ktorý odhaľuje takú nadradenú inteligenciu, že v porovnaní s ňou je všetko systematické myslenie a konanie ľudských bytostí celkom bezvýznamnou napodobeninou´.

Mnoho vedcov súhlasí s názorom, že dôverovať tomu, že život tu prišiel len slepou náhodou vyžaduje viac viery ako viera v stvorenie. Astronóm David Block súhlasí: ´Človek, ktorý neverí v Stvoriteľa, musí mať viac viery ako ten, ktorý v neho verí. Ak niekto vyhlasuje, že Boh neexistuje, je to zovšeobecňujúce, nepodložené vyhlásenie — hypotéza, ktorá je založená na viere´!

Spisovateľ Tom Utley poznamenáva: ´Existujú otázky, ktoré vedci nebudú nikdy schopní zodpovedať! Je možné, že k veľkému tresku (anglicky big bang) došlo pred 14 miliardami rokov. Ale prečo sa to stalo? Odkiaľ sa vôbec tie častice vzali? Čo tam bolo predtým´? Utley prichádza k záveru: ´Zdá sa stále jasnejšie, že veda nikdy neuspokojí dychtivú túžbu človeka po odpovediach´!