Večnosť nám dal do našej mysle!

11. júla 2017, jankratky, Biblia večnosť veda

Tieto inšpirované slová vyjadrujú biblickú myšlienku izraelského kráľa Šalamúna, Dávidovho syna, ktorý medzi iným povedal o našom Stvoriteľovi: ´Všetko urobil pekné vo svoj čas. Dokonca aj neurčitý čas (večnosť) vložil do ich srdca, aby ľudstvo nikdy neodhalilo dielo, ktoré pravý Boh vykonal od začiatku do konca´! Slovenský ekumenický preklad to prekladá slovami: ´Aj večnosť im dal do ich mysle´.

Istý redaktor novín The Wall Street Journal poukázal na pokrok v oblasti vedy a techniky a napísal: ´Ešte stále nepoznáme odpoveď na otázky týkajúce sa toho, kto sme, prečo sme a kam smerujeme´. Preto vedecký výskum histórie ľudstva poukazuje definitívne na pravdu života, že ´hľadanie odpovedí patrí v skutočnosti k tomu, čo nás robí ľuďmi´! Preto je rozumné hľadať odpovede na horecitované otázky.

Mimochodom, veľmi vedecká a inteligentná otázka nás napáda, či nie je ´rozumné obrátiť sa na Stvoriteľa tých úžasných divov vôkol nás, vrátane človeka a tak uspokojovať svoje duchovné potreby´? Ježiš Kristus, ten, cez ktorého ´všetko začalo existovať´, nás k tomu povzbudzoval. Vedel, že iba ten, kto je Zdrojom života, čiže iba náš Stvoriteľ, dokáže uspokojiť naše duchovné potreby!