Ako môžu ľudia ´zmúdrieť v budúcnosti´?

9. júla 2017, jankratky, Biblia budúcnosť citáty

Veľmi zaujímavá a do určitej miery by sa mohla zdať aj zavádzajúca otázka z hľadiska, že človek očakáva robiť múdre rozhodnutia dnes a teraz, aby mal z nich výhody v budúcnosti, bez rozdielu, ako dlho by musel čakať!

Pozrime sa bližšie na výrok francúzskeho esejistu zo 17. storočia, ktorý povedal, veľmi pravdepodobne na vlastnej skúsenosti alebo pozorovaním ľudí okolo seba: ´Väčšina ľudstva využíva svoje prvé roky na to, aby si pokazila tie posledné´!

Z praktického hľadiska môže byť, že  nerozhodný mladý človek možno váha niečo urobiť, a preto má pocit nespokojnosti a ľútosti. Na druhej strane tvrdohlavý mladý možno zotrváva v nemúdrom konaní, čím sa oberá o radosť v neskoršom živote!

Ako sa dá v živote vyhnúť nesprávnemu konaniu, ktoré sa môže klasifikovať ako hriech a ktorý vedie k značnému utrpeniu alebo na druhej strane konať to, čo je správne a čo prispeje k ´dĺžke dní a rokov života a k pokoju´?

Inšpirovaná rada, ktorá nemôže nikdy zlyhať hovorí alebo radí: ´Pamätaj na svojho Vznešeného Stvoriteľa v dňoch svojho mladého veku, skôr než prídu biedne dni, alebo nadídu roky, keď povieš: Nemám v nich potešenie´!