Musíme sa uistiť o dôležitejších veciach

27. mája 2017, jankratky, budúcnosť viera život

V dnešných dňoch správne rozlišovať je veľmi potrebné. Je potrebné aj vnímať a porozumieť tomu, čo je pravé a spravodlivé, a vždy dávať veci najdôležitejšie vždy na to miesto prvé v celom našom osobnom aj rodinnom živote!

Iba osoba, ktorá pravú lásku má ku všetkým osobám a potrebným veciam a zároveň aj dobrý a zdravý odpor k zlým a nespravodlivým, tá Stvoriteľovi nášmu radosť a potešenie a dobrý pocit tým vždy spôsobí a dá!

A ten, kto sa modlí správnym spôsobom a študuje Božie Slovo poctivo, robí to podstatné a spravodlivé! Čo môže dnes byť dôležitejšie a krajšie a inšpirujúcejšie, než hlásať správu dobrú a hľadať ovce Otcove stratené?

Chceme nájsť každú ovcu zblúdenú a preto ony potrebujú počuť zvesť tú kráľovskú, aby mohli nájsť poznanie tých Stvoriteľových správnych životných ciest a v nich nájsť šťastie a uspokojenie, lebo kázanie a vyučovanie, to je dnes podstatné!

Preto robme veci najdôležitejšie, lebo len naša viera založená na presnom poznaní ochráni nás.Tak cítiť sami budeme ten nadčasový úžasný pokoj, ten Boží, ďaleko vyšší a prevyšujúci než náš. A v našej nádeji nás Boh upevní.

A čo viac, on sám nám veľmi rád skutočných a verných aj úprimných priateľov dá. A tak požehná nás v konaní vecí tých životných a podstatných a dodá členov blízkych, rodinných na naše potešenie a večné neporovnané uspokojenie.