Daj nám chlieb na dnešný deň . . .

23. mája 2017, jankratky, Biblia budúcnosť modlitba

V tomto článku by som chcel hovoriť o šiestej čati vzorovej modlitby Ježiša Krista pre svojich učeníkov, lebo sa ho na to zreteľne pýtali aj pretože to bolo zaznamenané pod inšpiráciou apoštolom Matúšom a tiež i lekárom Lukášom, zaslúži si väčšiu pozornosť, hlavne pre dnešné kresťanské publikum!

Potom, ako hovoril potrebu modliť sa a konať Božiu vôľu na Zemi, ako sa už deje i na nebi od roku 1914-tom, kedy Prvý Odporca Stvoriteľa, aj Zvrchovaného Pána celého vesmíru bol odsúdený a stratil pozíciu na nebi, spomenul, že sa môžeme modliť aj o osobné potreby.

´Daj nám dnes chlieb každodenný´ je oprávnená prosba uctievateľov Všemohúceho Stvoriteľa celého vesmíru hlavne dnes, keď skoro polovica ľudstva trpí nedostatkom základných vecí života, medzi ktorými je aj veľmi životne potrebná potrava v tomto sebeckom svete!

A keď o to úprimne prosíme, pripomíname si, že Jehova je Ten, kto ´dáva všetkým život a dych a všetko´, podľa inšpirovaných slov lekára Lukáša, ktorý v knihe Skutky apoštolov tieto slová spomína na povzbudenie všetkých uctievateľov Pravého Boha pred koncom tohoto nespravodlivého systému vecí.

Kniha-kníh, Biblia, o ňom hovorí, že je milujúcim Otcom, ktorý s radosťou dáva svojim deťom všetko, čo potrebujú. Ale podobne ako dobrý rodič, ani Boh nevypočuje prosby, ktoré nie sú v najlepšom záujme jeho pozemských detí, potomkov Adama a Evy a v súlade s jeho presne vyslovenou vôľou!