Nech sa posvätí tvoje meno . . .

17. apríla 2017, jankratky, Biblia budúcnosť modlitba

Ako už bolo spomenuté v predchádzajúcom článku o vzorovej modlitbe Ježiša Krista, ktorú vyslovil, aby poučil svojich učeníkov ako sa modliť k nášmu nebeskému Otcovi, táto Kristova modlitba obsahuje dohromady deväť častí.

Prvá časť obsahovala správne oslovenie nášho Stvoriteľa ako nebeského Otca, pretože stvoril svojho prvého pozemského syna ako dokonalého muža ´na svoj obraz´, čo vlastne znamená, že mal, okrem iného, schopnosti komunikovať s ním.

Druhá časť obsahuje vrúcnu snahu a úprimnú žiadosť posvätiť Meno nášho Stvoriteľa a takým spôsobom poukázať na jeho odlišnosť od ostatných bohov uctievaných národmi sveta, ktorí sa nikdy nemôžu vyrovnať Pravému!

Osobné meno pravého Boha je meno, ktoré si Stvoriteľ dal sám sebe ako Zvrchovaný Panovník celého vesmíru. Tak ako všetky iné hebrejské mená sú mená opisné, ktoré vyzdvihujú určitú osobnú vlastnosť, tak aj Božie Meno.

V hebrejskom jazyku jeho meno je vyjadrené tetragramatonom, vyjadrené len štyrmi hebrejskými písmenami יהוה a čítajú sa sprava doľava. A význam tohto Božieho mena je v podstate ´Pôsobí, že sa stane´ a už od 12. storočia sa používa forma Jehova.

Už od začiatku ľudskej histórie bolo a je  Božie sväté meno očierňované klamstvami. Boží protivník, Satan, označil Jehovu za luhára a sebeckého Vládcu, a ktorý skutočne nemá právo vládnuť nad svojím stvorením.

Mnohí ľudia sa postavili na Satanovu stranu tým, že učia, že Boh je chladný, krutý a pomstychtivý, alebo tým, že popierajú samotný fakt, že je Stvoriteľom. Iní dokonca napadli samotné Božie meno, keď ho odstránili z Biblie.

Biblia ukazuje, že Boh dá do poriadku všetku nespravodlivosť a zločin a kriminalitu pomocou svojho nebeského Kráľovstva a vyrieši všetky ťažkosti ľudstva a postará sa o všetky naše potreby. Takým spôsobom posvätí svoje večné meno.