Zavádzajúce správy vedcov a politikov

10. marca 2017, jankratky, Biblia história

Skutočnosť, že politici zavádzajú občanov a svojich voličov netreba dokumentovať. Iní to robia denno-denne na nespočetných stránkach v najrozličnejších časopisoch alebo i politických aj nepolitických žurnálov alebo aj blogov na rôznych portáloch.

No táto skutočnosť ale nie tak jednoznačná z ohľadu vedcov či výskumníkov v rôznych odboroch! Dnes občania celosvetovo majú pred nimi väčší rešpekt aj vieru, a preto nie je tak ľahké dokázať, že aj oni sú vinní z účelného zavádzania!

Situácia je podobná situácii starovekých izraelitov v čase, keď Boží prorok Jeremiáš zastupoval Stvoriteľa, Boha Izraela. V jeho čase, tak ako aj dnes, Stvoriteľ dopustil a nebránil falošným prorokom v oznamovaní zavádzajúcich posolstiev:

´Proroci (dnes politici a vedci) skutočne prorokujú vo falošnosti! A kňazi, tí si podmaňujú podľa svojich síl! A môj ľud si to takto zamiloval a čo budete robiť nakoniec´?

Prečo je biblická kniha Jeremiáša pre nás zaujímavá? Jej splnené proroctvá posilňujú našu vieru v Tvorcu ako v Toho, kto spĺňa svoje sľuby. Jeremiášova prorocká činnosť a postoj ľudí k jeho posolstvu má obdobu aj v dnešných dňoch.