Výnimoční ľudia z jednoduchých občanov

10. novembra 2016, jankratky, veda život

Výnimočnými ľuďmi sa môžu stať nielen veľmi vzdelaní a nadmieru materiálne zabezpečení občania existujúci medzi nami. Ani nemusia mať extra zvláštne talenty, ani vynikajúce osobné schopnosti! Môžu sa nimi stáť aj veľmi obyčajní ľudia a vôbec nevynikajúci jednotlivci, ktorí žijú v susedstve a medzi nami!

Spôsob, akým sa to môže stať a v skutočnosti sa to stáva a stávalo sa to už počas celej histórie ľudstva na našej planéte, a princíp tejto tak nádhernej premeny obyčajných ľudí na veľmi cenných jednotlivcov spoločnosti sa dá pozorovať v prírode okolo nás! Je to príklad tvorby diamantov v prírode.

Najtvrdšia prírodná látka známa ľudstvu, diamant, vzniká, keď na jednoduchý uhlík pôsobí extrémna teplota a tlak. Ale môže dôjsť aj k opačnému procesu, že z diamantu sa môže, podľa experimentov vedcov, pod tlakom, vyvinutým pod určitými úhlami, stať ten istý obyčajny prírodný element – ten istý uhlík!

A práve dnes žijeme v neobyčajne ťažkých časoch, kedy na všetkých ľudí bez výnimky doliehajú nespočetné a vždy nové a vôbec neočákavané tlaky života! Len správnym postojom k týmto ťažkostiam v živote, pridŕžiavajúc sa tých správnych princípov života, môžu sa časom z nás stáť výnimočne cenní občania spoločnosti.