Historici a vedci o autenticite Krista

1. novembra 2016, jankratky, Biblia veda

Naozaj žil muž menom Ježiš v prvom storočí, tak, ako ho zobrazuje najrozšírenejšia Kniha sveta? Muž, ktorý nebol ani bohatý, ani mocný? Muž, ktorý nevlastnil dokonca ani vlastný domov?

Veľa sa o ňom popísalo z najrôznejších zdrojov literatúry počas posledných asi 2 000 rokov! A nemálo filmov a divadelných hier! Každý rok celý svet oslavuje aspoň dva dni k jeho pocte.

Hlavne v posledných asi 150 rokov sa jeho identita s vierohodnosťou Knihy, ktorá jediná opisuje jeho život od narodenia až po jeho násilnú smrť ľuďmi národa, do ktorého sa narodil, spochybňuje.

Ale existujú vierohodné literárne zdroje od uznávaných historikov a znalcov staroveku, ale aj zo súčasnosti, ktoré dokazujú, že najväčší muž, ktorý kedy žil na tejto Zemi, je historická postava!

Jeden z takých je aj uznávaný odborník na staroveké dejiny, ktorý medzi iným o ňom napísal tieto pozoruhodné slová ako dôkaz jeho historickej autentičnosti. Michael Grant o ňom píše:

´Ak uplatníme na Nový Zákon tie isté kritéria, aké uplatňujeme na iné staroveké spisy o historických postavách pohanských osobností, nemôžeme popierať jeho skutočnú historickú existenciu´!

A existujú mnohí iní historici a vedci, ktorí sa s ním zhodujú a tak pridávajú váhu k jeho historickej vierohodnosti! Dokonca aj taký uznávaný vedec, ako je Albert Einstein dodáva:

´Nikto z ľudí nemôže čítať Evanjeliá Nového Zákona bez toho, aby necítil jeho prítomnosť´!