Čo skončí na ´konci sveta´?

30. októbra 2016, jankratky, história život

Biblický ´koniec sveta´ je opísaný spôsobom, ktorý nie je pochopiteľný väčšine ľudstva z mnohých zložito zahalených a mylne aplikovaných dôvodov. Na presné pochopenie je potreba vysvetliť detailne určité pojmy a fakty.

Ten čas je medzi iným opísaný Ježišom slovami ´vtedy bude veľké súženie, aké nebolo od začiatku sveta až dosiaľ, áno, aké nikdy viac nebude´. A preto jeho slová spolu s inými biblickými textami vyvolávajú niekoľko zaujímavých otázok.

Dnes sa zameriame len na jeden detail o ´konci sveta´. V prvom rade Biblia neučí, že naša planéta Zem bude zničená. Jeden žalmista pod inšpiráciou nás uisťuje: ´Stvoriteľ založil zem na stanovených niestach a nebude sa potácať navždy´!

Ani neučí, že zanikne všetok život na zemi v nejakom celosvetovom konflikte! Aj Ježiš poukázal na to, že niektorí ho prežijú. V prvom rade nastane koniec neúspešných, korupčných vlád, ktoré nie sú schopné zabezpečiť ľudstvu budúcnosť.

Preto informovaní veriaci nemusia strácať čas na nekonečné rozoberanie neschopnosti politikov a ekonómov, ale sa môžu jednoducho venovať na to, aby sa uistili, že dnes žijú posľa stanovených pravidiel Stvoriteľa vesmíru a všetkého života.