Dôkazy o zlyhávaní ľudských vlád

24. októbra 2016, jankratky, história Reč

Denno-denne pozorujeme v médiach a čítame v novinách a počúvame v rozhovoroch s ľuďmi, že ľudské vlády zlyhávajú na celej čiare na celom svete v každej krajine bez výnimky čoraz viac a viac!

Prečo je to tak, pýtajú sa ľudia, ktorých desí zhoršovanie sa ekonomickej, politickej a sociálnej situácie skoro denne, bez žiadnej reálnej možnosti na zlepšenie? A vôbec, neexistuje nádej na zlepšenie?

Jeden z hlavných dôvodov na zhoršovanie sa situácie na celom svete a neustále väčšie zlyhávanie vlád je ten, že ľudia, politici, namajú múdrosť ani schopnosť na to, aby dokázali úspešne vládnuť!

A zlyhávanie je čoraz viac viditeľné hlavne dnes, keď toľko z nich ´miluje samých seba a peniaze, je sebaistých, pyšných, neverných, neprístupných akejkoľvek dohode, ohováračov, bez sebaovládani…ˇ!

Jedna kniha, ktorá spomína, že je zbytočné hľadať dokonalý svet, to vysvetľuje takto: ´Nielenže ho nemožno nájsť, ale aj snaha vytvoriť ho vedie k pohrome, totalite a k tým najhorším vojnám´! Veľmi smutná, skoro beznádejná realita!

Citát o čoraz viac viditeľne korupčných vlastnostiach politikov všetkých vlád na celom svete vo štvrtom paragrafe je z Knihy-kníh, ktorá už pred 2 000 rokmi predpovedala dnešnú takmer beznádejnú situáciu.