Túžba po slobode nie je náhodná

16. septembra 2016, jankratky, pravda život

Ktorý normálny človek si praje, aby celkom stratil vládu nad svojím životom? Nikto zo zdravých a uvažujúcich ľudí si nepraje žiť život otroka!

Toto prianie slobodne sa rozhodovať je kľúčová súčasť duševného a emocionálneho založenia stvorených bytostí, tak anjelov, ako všetkých ľudí na Zemi.

Tento nádherný dar nám umožňuje slobodne sa rozhodnúť v tom, čo urobíme alebo čo povieme, čo budete jesť, čo si oblečieme, akú prácu budeme robiť a kde a ako budeme žiť.

To znamená, že túžba po slobode nie je náhodná! Stvoriteľ Boh nám dal slobodnú vôľu ako súčasť našej bytosti, lebo vedel, že najšťastnejší budeme so slobodnou vôľou.

Zároveň s darom slobodnej vôle sme dostali schopnosť premýšľať, zvažovať záležitosti, robiť rozhodnutia a rozoznávať správne od nesprávneho.

V pravde neboli sme stvorení ani tak, aby sme konali inštinktívne ako zvieratá. Nie, je to naopak! Náš úžasný mozog bol projektovaný, aby pracoval vždy v súlade s našou slobodou voľby.

Lenže neobmedzená sloboda by znamenala v ľudskej spoločnosti hotovú anarchiu! A preto musia existovať zákony, ktoré usmerňujú ľudskú činnosť.

Stvoriteľ chce, aby slobodná vôľa bola usmerňovaná na všeobecné dobro. Jeho predsavzatím nebolo, aby sme mali absolútnu slobodu, ale relatívnu, podriadenú vláde zákona.