Zázračná ekonomika čaká na odvážny národ

28. augusta 2016, jankratky, história veda

Nie je potrebné ani fantazírovať, ani špekulovať, aby sa poctivý a úprimný človek presvedčil vedeckým pohľadom do histórie izraelského národa, že taká ekonomika existovala, a že tá istá ekonomika čaká, aby sa podobne odvážni členovia ľudskej rodiny mohli nielen hmotne, ale aj duchovne vyzdvihnúť ponad celosvetový priemer.

Nielen Kniha-kníh dokazuje existenciu takej neporovnateľne vyspelej ekonomiky v histórii ľudstva, ale i iné historické dokumenty okolitých národov, keď budú poctivo, hlboko preštudované, dajú inteligentnému pozorovateľovi jasný dôkaz, zbavený akýchkoľvek predsudkov, ktoré existujú a vždy len skresľujú historickú pravdu.

Jedna vedecká práca hovorí, že ekonómia Izraela bola založená na 50 ročnom cykluse, pozostávajúcom z desiatkového systému, sedemročného odpočinku pre zem-polia izraelčanov a z jubilea každých 50 rokov. Neexistovali ekonomický rozmach a bankrot ani nezamestnanosť, aké máme dnes skoro v každej krajine sveta!

Na dodatok a podporu horeuvedených faktov ešte málo išpirovaných slov Mojžiša izraelskému národu: ´Ak budeš počúvať, ó, Izrael, a dbať, aby si konal podľa zákonov aby sa ti dobre darilo…v tejto krajine tečúcej mliekom a medom´!