Ako veda pomáha objavovať Boha

20. augusta 2016, jankratky, Biblia veda

Na veľký rozdiel od všeobecne uznávaného názoru ateistov ale aj tých teistov, ktorí si myslia, že veda ´pochovala´ Boha a Stvoriteľa života, hromadí sa čoraz viac dôkazov, že veda v skutočnosti ho pomáha objavovať alebo znovuobjavovať!

Jeden z takých príkladov je britský vedec a filozof A. Flew, ktorý bol medzi ateistami a tiež určitými teistami uznávaný ako vážena osoba plných asi 50 rokov, hlavne svojou prácou pod menom ´Teológia a falzifikácia´, ktorú napísal v roku 1950.

Táto jeho práca sa stala najvydávanejšou filozofickou publikáciou 20. storočia a preto ho v roku 1986 označili za najhĺbavejšieho súčasného kritika teizmu a viery v Boha alebo v bohov! Ale mnohí boli šokovaní, keď v roku 2004 zmenil názor!

Aké dôkazy viedli tohoto filozofa, jedného z najsilnejších zástancov ateistického hnutia ku tak drastickej zmene? Čo by ale v skutočnosti bolo schopné zmeniť jeho tak pevný názor? VEDA! Tá ho presvedčila, že zákony a život nemohli vzniknúť náhodou!

Podľa filozofa, ani nie je tak veľmi dôležité, že v prírode existujú definitívne  zákonitosti, ale že tie sú matematicky presné aj zároveň všeobecne platné a tiež navzájom sa prepojujúce!