Voda – zázračný prejav hmoty

25. júla 2016, jankratky, veda život

Aj keď voda je jedna z najpoužívateľnejších vecí každodenného života, bližší pohľad na ňu z hľadiska vedy zjavuje, že je to zázračná tekutina!

Všimnime si zloženie jednej molekuly vody, látky, ktorá je nevyhnutná na každodenný život! vidíme dva atómy vodíka spájajúce sa s jedným atómom kyslíka.

Mimochodom, v každej kvapke vody ich je na celé miliardy! Ale čo sa dnes, po tisícoch rokoch môžeme naučiť zo skúmania vody a uvažovania o nej?

Na pokračovanie v tomto krátkom článku by som chcel pridať len niekoľko citátov, od vedcov aj výskumníkov, ktorí študovali a pozorovali tento ´zázrak vody´!

Dr. J. Emsley, autor vedeckých článkov z Imperial College v Londýne, povedal: ´Voda je jednou z najskúmanejších chemických látok, ale aj tak jej rozumieme najmenej´!

Časopis New Scientist v jednom článku uviedol: ´Voda je najznámejšou tekutinou na zemi, no zároveň je aj jednou z najzáhadnejších zo všetkých´.

Už horecitovaný doktor pokračuje: ´napriek jednoduchej štruktúre vody, nič iné sa nespráva tak zložito! Molekula H20 by mala byť plynom, a nie tekutinou´!

Na záver len niekoľko slov: Je pozoruhodné, že tak jednoduchá molekula je záhadou pre dnešných vedcov! Vidíme v tejto zázračnej vode Veľkú cieľavedomú Myseľ!?