Vedecky nedokázateľné fakty v Biblii

23. júla 2016, jankratky, veda viera zjavenie

V Biblii nájdeme aj určité inšpirované prehlásenia, pre ktoré, podľa kritikov, neexistujú nezávislé fyzické dôkazy. Zoberme si napríklad tieto inšpirované slová apoštola Jána:

´Videl som aj sväté mesto, Nový Jeruzalem, zostupujúci od Boha z neba a pripravený ako nevesta ozdobená pre svojho manžela´ – Zjavenie 21:2.

Neviditeľná oblasť, o ktorej sa hovorí v Biblii v horecitovanom verši, obývaná duchovnými bytosťami, sa nedá ani dokázať, ale ani vyvrátiť vedeckými fyzickálnymi dôkazmi.

Znamená to, že prehlásenia, ktoré sa fyzickou vedou dokázať nedajú, stavajú Bibliu proti vede? Ako čelil takej otázke jeden planetárny geológ, keď začal študovať Bibliu? Vysvetľuje:

´Musím sa priznať, že prijať Bibliu bolo pre mňa od začiatku veľmi ťažké, lebo určité biblické prehlásenia nebolo možné vedecky dokázať tak, ako by som si to prial´!

Lenže tento úprimný vedec pokračoval v biblickom štúdiu, a po čase sa dostatočne presvedčil, že už dostupná informácia demonštrovala Bibliu ako Božie Slovo! Vedec povedal:

´Toto zmiernilo moju žiadosť mať každý biblický fakt dokázateľný nezávisle. Osoba s vedeckým sklonom má byť pripravená študovať Bibliu z duchovného hľadiska!

Nemôže čakať od vedy, aby bola schopná dokázať každé biblické prehlásenie. Ale to neznamená, že určité tvrdenia nie sú pravdivé. Ale dostupné dôkazy sú dostatočne overené´!