Hľadáme najlepší vládny systém

5. júna 2016, jankratky, história život

V histórii ľudstva boli vyskúšané všetky možné spôsoby vlády, na aké sa človek až dodnes zmohol! Počas celých ľudských dejín bola vyskúšaná monarchia, aristokracia, autokracia, demokracia, fašizmus a komunizmus. Už len skutočnosť, že existovala potreba experimentovania, ukázala, že žiadne formy vlády neboli dostatočné!

Kde sa nachádza ľudstvo dnes na priamke histórie ľudských vlád od začiatku sveta? Je len smutné konštatovať, že sa vrátilo aspoň 2 500 rokov do minulosti! Pretože na celom svete sa dnes presadzuje vláda, ktorá už pred 2 500 rokmi zlyhala! Lebo už v 5. storočí pred naším letopočtom grécky filozof Platón napísal o demokracii:

Osobne napadol ´nevedomosť a neschopnosť politických predstaviteľov, ktorí rozčuľovali ľudí, pretože v čase, keď vznikli problémy, pred ktorými sa ocitlo, pre nich boli také veľké, že nenachádzali riešenia a keď bolo potrebné preukázať vedenie, ľudia v nich nachádzali len nerozodnosť a korupciu´, aká je dnes viditeľná na celom svete!

Dnes je jasné, že ľudstvo sa už nikdy nepoučí z histórie! Stvoriteľ vesmíru a všetkého života v ňon nedal človekovi schopnosť riadiť sám seba v tomto komplexnom systéme vecí. Jeho osamostatnenie od svojho Stvoriteľa priviedlo ľudstvo na kraj priepasti samozničenia. Jediné riešenie – Božie nebeské kráľovstvo v rukách jeho Syna.