Celé Písmo je inšpirované a užitočné

27. mája 2016, jankratky, citáty história

Týmito inšpirovanými slovami predstavil apoštol Pavol Sväté Písmo všetkým čitateľom Knihy, ktorú Stvoriteľ daroval ľudstvu, aby spoznali zmysel a budúcnosť ľudského života.

Výraz inšpirovaný znamená, že myšlienky pisateľov Biblie boli cez Božiu silu použité, aby sa stali časťou Písiem, aj keď obsahujú ľudské prvky spisovateľov, ktorí boli nedokonalí, ale verní ľudia.

To znamená, že Stvoriteľ dovolil pisateľom pomocou vlastných myšlienok a schopností vybrať vlastné, ale pôvabné slová a napísať správne slová pravdy pre večný úžitok všetkých ľudí!

Zoberme si napríklad slová žalmistu, ktorý pod vplyvom Stvoriteľa napísal: ´Nech sa výroky nielen mojich vlastných úst, ale aj rozjímanie môjho srdca stanú pred tebou príjemnými´.

Presne čo tým myslel inšpirovaný žalmista a aký úžitok môžeme získať, keď poctivo rozmýšľame a zároveň rozjímame nad týmito inšpirovanými slovami? Aké povzbudenie získame nielen dnes, ale aj pre celú našu večnosť?

Užitočný význam pre nás je, žeby sme sa mali zaujímať nielen o to, čo robíme, ale aj o to, čo hovoríme a čo si myslíme v našom srdci. Lebo ako povedal najväčší muž, ktorý kedy žil: ´čo na srdci, to na jazyku´!