Začiatok histórie o nebeskom Kráľovstve

25. mája 2016, jankratky, budúcnosť zjavenie

Začiatok.
Stvoriteľ vopred nenalinajkoval ľudské dejiny. S mesiášskym Kráľovstvom sa pôvodne vôbec nepočítalo! Lebo stvoril ľudí so slobodnou vôľou. Adamovi a Eve povedal: ´Buďte plodní a rozmnožte sa a naplňte zem a podmaňte si ju´. A očakával, že sa budú držať jeho zásad toho, čo je dobré a čo zlé.

Vzbura v Edene.
Táto vzbura troch osôb v Edene neodradila Tvorcu od zámeru naplniť zem dokonalými ľuďmi. Prispôsobil sa zmenenej situácii okamžite a našiel spôsob, ako svoj zámer napriek vzbure plne uskutočniť podľa originálneho zámeru.

Zjavenie.
Tak ako milujúci rodičia sa s deťmi často rozprávajú o tom, čo sa týka ich rodiny. Dávajú si však pozor, koľko im toho povedia. Hovoria im len také veci, ktoré už dokážu pochopiť. Tvorca zjavuje svoje predsavzatie s ľudstvom podobne.

Sľúb o semene.
Hneď v prvom proroctve sľúbil, že nejaké semeno alebo potomok, rozmliaždi hada. Ale totožnosť tohto semena v tom čase neoznámil. Časo ale rozhodol, že sľúbené semeno príde prostredníctvom Abraháma a že sľúbené semeno bude človek.

Ježiš je sľúbeným semenom.
Keď začal svoju službu, bolo to, akoby vyšlo slnko, a ľudia tak mohli jasnejšie vidieť kontúry Božieho predsavzatia. V Zjavení ukázal, že on ako sľúbené semeno napokon splní proroctvo vyslovené v Edene a rozmliaždi Satana, teda nadobro ho zničí.

Postupnosť zjavenia.
Stvoriteľ vysvetľuje svoje výroky svojmu ľudu spôsobom, ktorý uzná za vhodný, a v čase, ktorý považuje za správny! Tak ako milujúci rodič rozpráva deťom o rodine, ale len toľko, koľko oni dokážu pochopiť v danom čase pre ich vek.