Povedz mi, čo čítaš. . .

17. mája 2016, jankratky, citáty život

…a ja ti poviem, kto si, je staré porekadlo, do určitej miery odzrkadľujúce biblické príslovia. Jedno z nich hovorí, že ´zlá spoločnosť kazí dobré vlastnosti´.

Nikde nie je ten princíp viditeľný viac, ako na osobných blogoch, ktoré čoraz viac portálov na svete ponúka jednotlivcom v najrozličnejších kategorickych témach!

Nič nové pod slnkom! Už od pradávna mocní tohoto sveta pochopili, že ´je potrebné postarať sa o dostatok zábavy pre davy ľudí, aby sa nebúrili´!

Vodcovia používali verejný majetok na to, aby ľuďom dali chlieb a hry, a tak naplnili ich žalúdok a rozptýlili ich myseľ.

V niektorých obdobiach bol počet verejných sviatkov rovnaký ako počet pracovných dní. Aj dnes je dostatočne postarané, aby sa ľudia ´rozptýľovali´.

Triky vládcu vládcov tohoto sveta sa počas storočí vôbec nezmenili! V mnohých rozvinutých krajinách je dnes situácia podobná tej, ktorá prevládala počas rozmachu Rímskej ríše.

Mnohí ľudia majú viac voľného času než kedykoľvek predtým. Štátne lotérie ponúkajú aj chudobným záblesk nádeje. Existuje množstvo lacnej zábavy, ktorá zamestnáva myseľ ľudí.

Vo svete, kde je stres bežný, je normálne cítiť potrebu uvoľniť sa alebo všetko nechať tak a hodiť starosti za hlavu. Preto je namieste citát z listu apoštola Pavla:

´Nedajte sa zviesť. Zlá spoločnosť kazí dobré zvyky. Prebuďte sa k triezvosti spravodlivým spôsobom a nehrešte, lebo niektorí nemajú poznanie o Bohu´.