Život existuje vďaka Zákonu a Poriadku

10. mája 2016, jankratky, veda život

Aby sme mohli zistiť zmysel nášho života, potrebujeme vedieť ako vznikol. Ale ak uveríme, že má svojho Stvoriteľa, potom on je jediný schopný nám ho uspokojivo vysvetliť.

Ak ale veríme, že náš život je výsledkom slepej náhody, že vznikol samovoľne bez stvoriteľa, potom zistenie jeho zmyslu je nielen nemožné, ale aj jeho budúcnosť ne neurčitá, neistá!

Mnohí sa potom pýtajú, medzi iným, aj otázky ako: ´Má zmysel plánovať do neistej budúcnosti´? Azda aj vy ste už prišli k podobnému záveru, ako ako i biológ Russell Charles Artist, ktorý povedal:

´Ak na základe rozumu a logiky neuznáme, že život je produkt inteligencie a mysle, potom stojíme pred neprekonateľnými ťažkosťami, keď sa snažíme vysvetliť jeho začiatok a zmysel´!

K podobnému názoru ako biológ Russell Charles Artist a mnohí iní seriózni vedci a výskumníci v posledných desaťročiach, prišiel aj profesor geológie na Harvardovej univerzite, Kirtley F. Mather hovorí:

´Vo vesmíre žijeme nie náhodou alebo z rozmaru, ale vďaka  Zákonu a Poriadku. Jeho usporiadanie je úplne rozumové a hodné najvyššej úcty všetkých členov ľudskej spoločnosti´.