Už vyšla ranná hviezda

9. mája 2016, jankratky, veda život

V mnohých dostupných moderných prekladoch Biblie je výraz apoštola Petra v jeho druhom liste prvej kapitoly v devätnástom verši preložený tak, že slová apoštola Petra sa zdajú, že sa týkajú doslovného ľudského srdca.

Ale pozrime sa na vec z iného úhla. Srdce dospelého človeka váži iba asi 250 až 300 gramov. Mohol by Ježiš Krisrus, ktorý je teraz nesmrteľným duchovným tvorom vychádzať v takých malých ľudských orgánoch?

V knihe Zjavenie sa o Ježišovi hovorí, že je ´jasná ranná hviezda´. Takéto hviezdy vychádzajú v určitých obdobiach roka na východnom horizonte ako posledné. Vychádzajú tesne predtým, ako sa objaví slnko, a tak ohlasujú úsvit nového dňa.

Preto apoštol Peter použil význam ´dennica´ na označenie Ježiša Krista po tom, ako prijal kráľovskú moc na nebesiach. Vtedy on vyšiel v celom vesmíre, ktorý zahŕňa aj našu planétu Zem. Mesiašska Dennica ohlasuje úsvit novej éry pre poslušné ľudstvo!

Ale obrazné srdcia hriešnych ľudí vo všeobecnosti sú v duchovnej tme! Ako naznačujú Petrove slová, venovaním pozornosti Božiemu osvetľujúcemu prorockému slovu sme osvietení a vnímame Dennicu, nie v doslovných srdciach, ale nad celým stvorením.