Historická presnosť Najrozšírenejšej Knihy

5. mája 2016, jankratky, história veda

Predstavme si, že by v nejakej knihe bolo napísané, že druhá svetová vojna bola v 19. storočí. Alebo že americký prezident je označený ako kráľ! Nebolo by ťažké dôverovať takej knihe s takými nepresnosťami?

Až dodnes sa nikomu nepodarilo úspešne spochybniť historickú presnosť Knihy-kníh alebo Svätých Písiem. Pretože táto Kniha nám približuje skutočných ľudí a skutočné udalosti a skutočné miesta na Zemi.

Jeden príklad, ktorý pochybovači použivali až donedávna je existencia rímskeho vládcu v Judei, Pontského Piláta. Ale v roku 1961 sa v prístave Cézarea, pri Stredozemnom mori, našiel kameň, kde bol vyrytý nápis s menom Pilát ako vládca Judei.

Iný historický príklad dosvedčujúci presnosť Biblie je izraelský kráľ Dávid, odvážny mladý pastier, ktorý sa neskôr stal kráľom Izraela. Do roku 1993, okrem Biblie, neexistoval žiadny dôkaz o jeho existencii.

No v tomto roku archeológovia našli v severnej časti Izraela kameň z čadiča, ktorého datovanie ide do 9. storočia pr.n.l. Odborníci a vedeckí výskumníci sú svedkovia, že obsahuje slová ´Dávidov dom´ a ´kráľ Izraela´!

Nespočetné iné fakty dnes nám dostupné dokazujú jej presnosť z najrozličnejších oblastí spoločenského, ale aj z vedeckého života ľudí na tejto prekrásnej planéte Zem! Napriek tomu, že Biblia je najrozšírenejšia Kniha, je tiež i najmenej pochopená!