Kniha vyvracajúca všetky povery

25. apríla 2016, jankratky, Reč veda

Už od samého začiatku sa ľudia stali otrokmi povier! Medzi iným, trápi ich strach, napríklad strach zo smrti, strach z neznámeho a z toho, čo ich čaká po smrti. Jedna taká lož v živote, ktorá je živnou pôdou pre povery, je predstava, že akási neviditeľná entita prežíva smrť človeka a môže sa vrátiť a vplývať na živých!

Existuje Kniha, ktorá vyvracia túto lož i všetky povery založené na nej. Vyvracia i falošnú predstavu, že celý vesmír, a tiež aj život na našej Zemi sú ovládané vrtochmi bohov, podľa diela Encyclopedia of Science and Religion (Encyklopédia Vedy a Náboženstva). Vysvetľuje, že vesmír je riadený fyzikálnymi zákonmi.

Tieto modernou vedou pochopené vedecké pravdy boli v minulosti vysvetlené izraelskému národu takým jednoduchým ľudovým spôsobom, že dnešní výskumníci sa neustále divia: akoto, že veda ich neobjavila ďaleko skôr! v Knihe Jóba sa píše o ´zákonoch nebies´ a v knihe proroka Jeremiáša je tiež zmienka o ´ustanoveniach (alebo zákonoch) mesiaca a hviezd´!

Mali by sme sa preto diviť, že Kniha-kníh je tou najpopulárnejšou, aj keď nie všetkými ľuďmi na Zemi dnes uznávanou knihou všetkých čias? Nemali, keď si uvedomíme, že je Knihou Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom, Všemocnou Bytosťou a Zvrchovaným Vládcom. Preto by mala byť Základnou Knihou vzdelania všetkých ľudí.