´Toto je kniha Adamových dejín´

16. apríla 2016, jankratky, Jazyky Komunikácia

Týmito slovami začína piata kapitola prvej knihy Mojžišovej. Podobne aj desiata kapitola začína ´A toto sú dejiny Noachových synov´. O čom tieto inšpirované výrazy svedčia a čo sa z toho môžeme poučiť?

Z týchto slov jasne vyplýva, že už samotný Adam mal dokonalé schopnosti písať a čítať a preto bol schopný napísať históriu ľudstva tak, ako sa zjavuje v Mojžišových inšpirovaných knihách.

Tento krátky článok je v pravde reakcia na článok v časopise Pravda pod menom ´Biblické texty mohli vzniknúť skôr, ako sa tvrdí´ z 15.04.2016 15:00. Je tiež zaujímavé, čo o tejto štúdii hovorí samotný článok:

´Na novom výskume sa podieľal tím izraelského archeológa Izraela Finkelsteina zložený z doktorandov v oblasti aplikovanej matematiky, profesorov matematiky, archeológov a fyzikov´. Len toľko k ´vedeckej´ snahe.

A ďalej článok píše, že ´nápisy okolo roku 600 pr.n.l. naznačujú, že ´v starovekej Judei bola v tom čase už značne rozšírená gramotnosť´. V skutočnosti Boží veriaci boli gramotní už od Edenu! A ešte viac ako učeníci Božieho syna.