Duchovné oživenie verných mladých

14. apríla 2016, jankratky, zdravie život

Vzkriesenie mŕtvych sa už začalo v prvom storočí vo veľkej miere, ale len v zmysle duchovnom. V princípu je to vysvetlené v liste apoštola Pavla kresťanskému zboru v meste Efez. V ňom vysvetľuje ako sa to deje v praktickom živote:

´Navyše vy (kresťania), ktorých Boh oživil, hoci ste boli mŕtvi v svojich priestupkoch a hriechoch, v ktorých ste kedysi chodili podľa systému vecí tohto sveta, podľa vládcu s mocou nad vzduchom, ducha, ktorý teraz pôsobí v synoch neposlušnosti´.

Pekne sa to dá vysvetliť na mladých v dnešných časoch. Existuje veľký rozdiel medzi mladými, ktorí získali pravú vieru alebo cez svojich rodičov alebo pomocou osobného štúdia Svätých Písiem a mladými v tomto svete.

Odborníci spolu s výskumníkmi v sociálnej oblasti života vysvetľujú, že dnešná mladá generácia je najsebeckejšou, aká kedy v celej histórii ľudstva existovala! Spôsobom, akým sa obliekajú a ako hovoria, dávajú najavo, že pohŕdajú staršími!

Dávajú im najavo, že ´sú mimo´! Tento negatívny postoj existuje všade okolo nás. Z tohoto hľadiska nie je ľahké pre mladých veriacich odolávať a mať postoj, aký má ich Stvoriteľ a nebeský Otec, a preto si zasluhujú úprimnú pochvalu!