Zadarmo dostali a zadarmo dávajú

11. apríla 2016, jankratky, budúcnosť život

Po štyridsiatich rokoch putovania asi tri milionóveho národa Izraela nebezpečnou pustatinou arabským poloostrovom cestou do zasľúbenej zemi, Jozué, nástupca Mojžiša, vodcu Izraela, povedal národu tieto pamätné inšpirované slová:

´Nedostali ste srdce, aby ste poznali, a oči, aby ste videli, a uši, aby ste počuli, až do dnešného dňa‚ zatiaľ čo ste počas štyridsiatich rokoch boli vodení pustatinou, vaše odevy sa na vás neobnosili a tvoj sandál sa na tvojej nohe neobnosil´!

Potom, ako boli oslobodení z pozície otrockého národa v Egypte, ktorý bol v tomto čase svetovou veľmocou, kde slúžili počas asi 400 rokov, Stvoriteľ z nich urobil mocný slobodný národ a v zákonoch mali nariadené preukázať pohostinnosť cudzím ľuďom.

Ten istý postoj Stvoriteľ aj dnes vyžaduje od svojich uctievateľov, teraz učeníkov svojho Syna, Ježiša Krista, aby ukázali takú istú pohostinnosť ľuďom všetkých národov. Ježiš im povedal: ´Zdarma ste dostali, zdarma dávajte´.

Uctievatelia Zvrchovaného Vládcu celého vesmíru berú vážne svoju povinnosť ako Kresťania zvetovať dobré posolstvo o Kráľovstve všetkým národom. Vynakladajú veľké úsilie na prekladanie literatúry každej formy a náklady si hradia z dobrovoľných darov.