Pravda o našom Bohu

14. marca 2016, jankratky, Komunikácia Lingvistika

Keď píšem ´o našom Bohu´, mám na mysli Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom. Lebo ľudstvo dnes uctieva miliardy bohov, ktoré si samy vytvorili z takých rozličných vecí, ako sú osobné želania, ktorým potom dajú väčší význam vo svojom živote, ako akéjkoľvek inej veci!

 

A keďže pravého Boha nikto nevidel, lebo je duchovnou osobou a formou života vyššou než sú hmotní tvorovia, môžeme ho spoznať aký je, medzi iným, z vecí, ktoré vytvoril. Nekonečná rozmanitosť kvetov a ovocia svedčí o múdrosti a jeho láske k nám.

 

Na druhej strane rozľahlosť nášho vesmíru zasa dokazuje jeho nekonečnú moc alebo jeho Všemocnosť. Ešte lepšie ho môžeme spoznať z jeho inšpirovanej Knihy – Biblie. Táto Kniha-kníh bola napísaná jeho vernými uctievateľmi, ktorí boli podnietení jeho duchom-silou.

 

V nej spoznáme jeho vlastnosti zo spôsobu, ako reaguje v rozličných situáciach života. Jeho osobné meno, ako to bolo na začiatku v hebrejskom jazyku, je opisné meno. Napríklad meno jeho syna, Ježiša, v hebrejčine znamená ´Jehova je záchrana´ a aj spôsob jeho života to plne dokázal.

 

Na druhej strane meno Božieho verného proroka Izaiáša je ´Záchrana od Jehovu´. Aký je v tom rozdiel? Najlepšiu odpoveď získame pravdepodobne v čase, keď ľudstvo získa dokonalosť fyzickú i morálnu a pochopí hebrejský jazyk hlbšie, aby plne rozlíšil medzi slovným vyjadrením v oboch menách.

 

Stvoriteľ nášho vesmíru, ako jeho Zvrchovaný Panovník, si sám dal svoje osobné meno. Zložené zo štyroch hebrejských písmen, znamená ´Pôsobí, že sa stane´. Alebo ´Som, lebo som´. A iný význam môže byť: ´Stvorím všetko, v čom bude moje potešenie´.