Môže politika vylepšiť spoločnosť?

5. decembra 2015, jankratky, budúcnosť citáty

Keby sa politikou dal zmeniť život k lepšiemu, potom ´hor sa do politickej aktivity s všetkým, čo máme k dispožícii´ a dajme jej prvé miesto v našom živote!

Lenže, alas! čo je vlastne politika? Najjednoduchšia definicia politiky, zredukovaná na čo najmenší počet slov je: ´manipulácia členmi ľudskej spoločnosti´!

Bývalý poradca jedného z najväčších demokratických štátov na svete to zhnul do niekoľko veľmi významných slov, na základe svojej osobnej skúsenosti:

´Štruktúra spoločnosti sa nedá obnoviť politikou! Na oživenie viery v tradičné morálne hodnoty nie je dostatočne pripravená!

Ani najlepšie vládne programy nedokážu ani známostiam, ani manžekstvu navrátiť ich pôvodné miesto, nútiť otcov byť zodpovednejšími k deťom…

…obnoviť pocit pohoršenia alebo hanby, ktorý sme mali predtým! Väčšinu morálnych problémov, čo trápia ľudskú spoločnosť nemožno vykoreniť cez zákony´!

Potom, ako riešiť problémy, ktoré pramenia z chamtivosti, nedostatku prirodzenej náklonnosti v rodinaćh, voľnej morálky a nevedomosti?

Niektorí ľudia si myslia, že odpoveď neexistuje. Iní dúfajú v budúceho charizmatického vodcu. Pred 2 000 rokmi chceli Krista urobiť káľom sveta!