A zhromaždili ich na miesto Armagedon

18. novembra 2015, jankratky, budúcnosť Meditácia

Výraz Armagedon znamená ´vrch Megiddo´. Toto staroveké mesto bolo miestom rozhodujúcich bitiek! V 13. storočí Mongolské vojská, ktoré obsadili väčšinu Ázie, v údolí Megidda utrpeli svoju prvú porážku!

V prvej svetovej vojne britský generál Allenby porazil pri Megidde tureckú armádu. Preto jeden historik túto vojnu opísal ako ´jednu z najrýchlejších rozhodujúcich vojenských akcií a najrozhodujúcejších bojov v celej histórii´!

V biblických časoch izraelský sudca Barák tam porazil kanaanske vojska generála Siseru. Aj sudca Gedeon len so skupinou 300 vojakov porazil mnohonásobné vojská Madianitov! V minulých 4 000 rokov jeden historik tých bitiek napočítal viac ako 34!

Je preto vhodné spojiť Armagedon s vrchom Megiddo, lebo je symbol Božieho víťazstva nad jeho odporcami! I keď tento biblický výraz Har-magedom sa vyskytuje len jeden raz v Biblii, dotkne sa života každého človeka na Zemi!

Tak sa slovo Armagedon posledne používa na označenie celosvetového nukleárneho konfliktu alebo iných katastróf ľudstva. Jeden slovník ale hovorí takto: ´Je to miesto rozhodujúceho a veľkého boja medzi silami dobra a zla.

Nie je veľmi zaujímavou zhodou okolností, že práve dnes, keď sa záujem celého ľudstva, vrátane ich vojenských síl, sústreďuje práve na tom tak dôležitom strategickom mieste, kde sa asi rozhodne o budúcnosti tejto planéty Zem?