Utajený význam biblickej správy – I

2. júla 2015, jankratky, Komunikácia

Hovorová reč alebo hovorový jazyk nebol vymyslený človekom, ale mu bola daná od jeho Stvoriteľa. Počas prvých asi 1 700 rokov ľudstvo hovorilo jedným jazykom, hebrejskym.

Potom Boh zasiahol v Bábeli (čo znamená zmätok), pretože neposlušné ľudstvo sa vzoprelo Tvorcovej vôli a zmiatol jazyk ľudí. Hoci zmena jazykov bolo niečo úžasne fascinujúce, v našich časoch sa deje niečo ešte viac zaujímavejšie a dôležitejšie! Jeden jeho prorok predpovedal: ´zmením národom jazyk na čistý´. A tak, ako je úlohou kryptológie, čo znamená ´skryté písmo´, zatajiť význam správy a nie utajenie jej existencie, tak je to aj s ´čistým biblickým jazykom´. Tak čistý jazyk je pravda o Bohu Stvoriteľovi a jeho predsavzatí v jeho Slove, Biblii. Zahŕňuje správne pochopenie správy v Biblii, ktorá komunikuje ľudstvu pravdu o nebeskom Kráľovstve a jeho požehnaniach pre pokorných a poslušných ľudí. Podobne ako pri učení nového jazyka nestačí len naučiť sa nové slová, ale je dôležité osvojiť si spôsob myslenia!

Byť schopným hovoriť čistým jazykom znamená nielen veriť biblickým pravdám a učiť ich, ale dôležitou časťou je aj vyladiť svoje správanie a konanie s biblickými zákonmi a zásadami!