Keď úsilie stojí za to

26. mája 2015, jankratky, Jazyky

Učiť sa cudzí jazyk je náročné. Mnohí hovoria o učení nového jazyka, že ľahšie sa povie, ako sa to urobí alebo naučí. Ale tí, ktorí sa úspešne naučili nový jazyk súhlasia s väčšinou, že úsilie stojí za to!

Hlavne v dnešnej dobe existuje mnoho rôznych dôvodov naučiť sa nový jazyk. Či už cestujeme na prázdniny do zahraničia, či sme sa narodili v zahraničí a chceme komunikovať s príbuznými našich rodičov. Alebo náš manželský pár pochádza z inej krajiny alebo sme získali pracovnú ponuku v inej krajine a chceme sa tam usadiť, naučiť sa hovoriť novým jazykom plynule určite stojí za to!

Ale naučiť sa nový jazyk môže mať aj iné výhody, ktoré si nie vždy uvedomujeme. Môže nás to naučiť napríklad prejavovať empatiu voči cudzincom, ktorí pricestujú do krajiny, v ktorej žijeme. Jeden z najlepších spôsobov naučiť sa nový jazyk je pravidelná komunikácia s niekým, kto hovorí daným jazykom niele plynule, ale aj správne! Nie nadarmo sa hovorí, že čím väčším počtom jazykov hovoríme, tým je širší náš životný prehľad.