Založ si blog

Aké dlhé boli stvoriteľské dni?

 

Mnohí fundamentalisti dokazujú, že kreacionizmus vysvetľuje predľudskú históriu správnejšie ako evolúcia. Tvrdia, že celý hmotný vesmír bol stvorený len za šesť 24-hodinových dní asi pred 6 000 až 10 000 rokmi!

Biblia také nezmysly neučí! V prvej knihe Mojžišovej sa píše o dni, v ktorom Stvoriteľ urobil Zem a nebo. A tento jeden deň zahrňuje aj všetkých šesť stvoriteľských dní v 1. Kapitole 1. Mojžišovej knihy!

Aké to môže mať logické a vedecké vysvetlenie? V Biblii sa slovo deň používa na rôzné vymedzené časové obdobia, ktoré môžu trvať napríklad aj doslovné dni, tisíc rokov alebo aj mnoho tisíc rokov.

A preto každý biblický stvoriteľský deň mohol trvať tisíce rokov. Okrem toho Zem existovala už predtým, než sa začali stvoriteľské dni. A práve v tomto bode je Biblia zlučiteľná s dokázanou vedou!

Molekulárny biológ Francis Collins komentoval tvrdenia, že stvoriteľské dni trvali len dvadsaťštyri doslovných hodín slovami: ‘Kreacionizmus uškodil úprimnému ponímaniu viery viac než čokoľvek iné v modernej histórii’!

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,404
Celková čítanosť: 3866961x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie