Založ si blog

Prečo je vyššia kritika taká populárna?

 

To jest vyššia kritika Biblie? Prečo je dnes taká poipulárna, napriek svojim slabým miestam, medzi intelektuálmi? Jeden z učencov pred viac ako 130 rokmi napísal, inými slovami, že vyššia kritika Biblia sa zhodovala s predsudkami, ktoré mal ako evolucionista!

Takže obe teórie, teória vyššej kritiky Biblie a teória evolúcie života slúžia tomu istému účelu! Evolúcia odstraňuje potrebu veriť v Stvoriteľa všetkého vo vesmíre, vrátane kažej formy života a vyššia kritika Biblie, že Biblia bola inšpirovaná Bohom Stvoriteľom!

Dnes v tomto 21. storočí racionalizmu sa intelektuálom myšlienka, že Biblia nie je Božie Slovo, javí ako veľmí vítaná! Pretože intelektuáli majú dnes sklon byť väčšinou racionalistickí. Podľa slovníka racionalizmus znamená spoliehanie sa na rozum!

Rozum ako základ na určenie náboženskej pravdy! Racionalisti sa snažia všetko vysvetliť v ľudských pojmoch a nechcú brať do úvahy možnosť božského zásahu. Lebo veriť, že proroctvá boli napísané až po splnení, je pre nich oveľa ľahšie než ich prijať ako autentické!

Biblické správy o zázrakoch radšej odbijú vysvetlením, že sú to mýty, legendy alebo ľudové rozprávky, než aby mali uvažovať o možnosti, že tieto zázraky sa naozaj stali tak, ako ich prezentuje inšpirované Božie Slovo – Biblia.

Ale taký názor je ovplyvnený predsudkami a nedáva nijaký opodstatnený dôvod na popieranie pravdivosti Biblie. Vyššia kritika má vážne štrbiny a útokom na Bibliu sa jej nepodarilo dokázať, že Biblia nie je Božie Slovo.

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,400
Celková čítanosť: 3852056x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie