Založ si blog

Prečo ľudia obviňujú Boha za zlo?

Aby sme pochopili správne horepoloženú otázku, musíme najprv pochopiť, ako pracuje mechanizmus zla! A preto sa musíme vrátiť na samý začiatok ľudských dejín, pretože tam nájdeme odpoveď, keď správne analyzujeme čo a prečo začalo zlo a reakciu tých, ktorí sa na ňom podieľali. Začalo to veľmi ľstivou, zámerne zdanlivo naivnou otázkou: ‘Naozaj Boh povedal, že nebudete jesť z každého stromu záhrady’?

Kto položil túto klamlivú otázku prvej žene Eve, manželke Adama, prvého Božieho pozemského syna? Inšpirovaná správa hovorí, že to bol had, ktorý sa ’prejavil ako najobozretnejší zo všetkých divých poľných zvierat, ktoré urobil Boh’! Už to, že to bol had, ktorý dal žene, najneskúsenejšej osobe celého vesmíru a všetkých Božích bytostí, zviera, ktoré podľa informácie od Adama nebolo schopné ľudskej reči, muselo vyvolať v Eve prinajmenšom údiv!

Ale čo mohlo dočasne presvedčiť Evu, bola pravdepodobná skutočnosť, že had sa k nej prihovoril zo zakázaného stromu! Zo stromu poznania dobrého a zlého! Hlavou jej bleskovo prebehla myšlienka, že to ovocie skutočne malo nadprirodzené schopnosti. Ale jej odpoveď bola správna: ‘Z ovocia stromov záhrady smieme jesť. Ale o jedení z ovocia stromu, ktorý je uprostred záhrady, povedal Boh: Nebudete z neho jesť, a ani sa ho nedotknete, aby ste nezomreli’!

Odpoveď hada (Satana Diabla) bola ďalšia lož: ‘Určite nezomriete. Boh totiž vie, že v ten deň, keď z neho zjete, celkom istotne sa vám otvoria oči a celkom istotne budete ako Boh a budete poznať dobré a zlé’! Zaskočená, oklamaná a momentálne popletená, ale zároveň žiadostivá získať rýchlo poznanie, ktoré jej chýbalo na rozdiel od poznania Adama, rýchlo zobrala z ovocia zakázaného stromu a začala ho jesť.

Ale až potom, ako Eva ponúkla zakázané ovocie svojmu manželovi a spolu jedli, až potom sa im otvorili oči! Ich doteraz čisté svedomie ich začalo obviňovať a cítili sa ‘nahí’! A na otázku Stvoriteľa prečo to urobili, Adam zvalil vinu na Evu, ktorú mu Boh dal a Eva na hada, Božie stvorenie! A tak sa asi začala história mechanizmu zla, kde za všetko zlé, ktorá sa udeje medzi ľuďmi a v ich svete, sa pripisuje Stvoriteľovi života!

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3855183x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie