Založ si blog

Existujú rozpory v Biblii?

Jeden príklad protikladu, na ktorý poukazujú niektorí kritici Biblie nájdeme v slovách Ježiša Krista, ktorý povedal, že jeho Otec stále pracuje, zatiaľ čo Mojžiš písal, že Stvoriteľ na siedmy deň začal odpočívať!

Z kontextu Mojžišových slov jednoducho vyplýva, že na siedmy deň Stvoriteľ skončil stvoriteľskú činnosť na našej planéte Zem! Slová Ježiša nie sú v protikladu, lebo on hovoril o celkom inej činnosti.

Lebo činnosť, v ktorej bol Stvoriteľ aktívny bola inšpirácia verných služobníkov v písani Biblie a starosť a ochrana jeho vyvolených ľudí, potomkov verných uctievateľov od prvého veriaceho – Ábela a potom Izraela.  

Zdanlivé protiklady sa vysvetľujú kontextom, opisom faktov z rôznych úhlov pohľadu, historickým pozadím, zvykmi, symbolickým významom slov alebo keď určitý čin je pripísaný osobe, hoci ona ho priamo nevykonala!

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,403
Celková čítanosť: 3863202x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie