Založ si blog

Aká je totožnosť Božieho syna?

Mnoho článkov je venovaných na obhájenie pravdy v živote, či už je to v politike, ekonomike alebo náboženstve alebo v akéjkoľvek situácii v spoločnosti. Aj keď sa prezentujú faktické informácie, ľudia ich často ignorujú pre nespočetné osobné záujmy alebo záujmy skupiny ľudí, do ktorej patria.

A tak je to aj v otázke totožnosti najväčšieho muža, Ježiša Krista, ktorý kedy žil na tejto našej planéte Zem! Jeden by si myslel, že to, čo bolo napísané o ňom len v samotných evanjéliach by postačilo na to, aby jeho totožnosť bola s platnosťou po skoro 2 000 rokov patrične vyriešená a plne dokázaná.

Skutočnosť je však celkom iná! Až dodnes väčšina veriacich v kresťanstve verí, že Ježiš patrí do takzvanej svätej trojice a je považovaný za Boha alebo že je mu rovný. Na dôkaz toho jeden z veršov, ktorý používajú hovorí že Židia sa usilovali ho zabiť, lebo v ich mysliach sa robil rovný Bohu, čo považovali za rúhanie.

Ale prehliadajú, že to bolo falošné obvinenie Židov a nie že to povedal sám Boží syn. On sám v nasledujúcom verši napravil ich chybné obvinenie slovami, že ‘Syn nemôže nič robiť sám od seba, ale iba to, čo vidí robiť Otca. Veď čokoľvek On robí, to isté robí aj Syn’. Týmito slovami poukázal, že obvinenie bolo falošné.

Poukázal jasne na to, že nepovedal, že bol Bohom, ale že bol synom Boha a ako jeho hovorca nemol, nemal právo robiť nič z jeho vlastného popudu, ale len to, čo videl jeho Otca robiť. Môžeme si predstaviť, že Všemohúci Stvoriteľ celého vesmíru nám hovorí, že sám nemôže robiť nič z vlastnej iniciatívy?

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,400
Celková čítanosť: 3852380x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie