Založ si blog

Väčšie zázraky ako v 1. storočí

Je možné, že dnes žijeme v čase väčších zázrakov ako v prvom storočí? Áno, podľa slov Ježiša Krista svojim apoštolom v prvom storočí, keď im povedal: ´Pravdivo vám hovorím: Kto prejavuje vieru vo mňa, ten bude tiež konať skutky, ktoré ja konám a bude konať väčšie skutky ako tieto, lebo ja odchádzam k Otcovi´.

Na ilustráciu týchto pravdivých slov najväčšieho muža, ktorý kedy žil, pripomeňme si situáciu v prvom storočí, keď jeho učeníci veslovali asi päť–šesť kilometrov od brehu jazera, zbadali Ježiša kráčať po mori a približovať sa k člnu a začali sa báť! Ale Peter sa ho opýtal, či aj on môže ako Ježiš ísť po vode.

Nato mu Ježiš odpovedal: ´Poďˇ! Ale keď Peter zostúpil z člna a začal kráčať po vode smerom k Ježišovi, no keď sa pozrel na búrku, naľakal sa a ako začal klesať, vykríkol: Pane, zachráň ma! Ježiš ihneď vystrel ruku, chytil ho a povedal mu: Ty maloverný, prečo si zapochyboval´? Aká lekcia dnes pre nás?

Vietor a vlny môžeme prirovnať ku skúškam a tiež pokušeniam, ktoré ako kresťania zažívame v často náročných situáciach dnešného života! Aj my by sme sa, obrazne povedané, mohli začať topiť v dnešnom oceáne rozbúrenej ľudskej spoločnosti, keby sme sa pozerali na problémy, ktoré sa na nás valia, a zmocnili by sa nás pochybnosti!

Z Petrovej skúsenosti vidíme, že keď sa začneme zameriavať na nesprávne veci života, naša viera môže zoslabnúť veľmi rýchlo a aj my sa môžeme začať ´topiť v tom mori ľudskej nedokonalosti´. Na druhej strane, keď naša viera je silná, môžeme, obrazne povedané, kráčať po vlnách dnešnej ´rozbúrenej ľudskej spoločnosti´.

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3854393x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie