Založ si blog

Voda – zázračný prejav hmoty

Aj keď voda je jedna z najpoužívateľnejších vecí každodenného života, bližší pohľad na ňu z hľadiska vedy zjavuje, že je to zázračná tekutina!

Všimnime si zloženie jednej molekuly vody, látky, ktorá je nevyhnutná na každodenný život! vidíme dva atómy vodíka spájajúce sa s jedným atómom kyslíka.

Mimochodom, v každej kvapke vody ich je na celé miliardy! Ale čo sa dnes, po tisícoch rokoch môžeme naučiť zo skúmania vody a uvažovania o nej?

Na pokračovanie v tomto krátkom článku by som chcel pridať len niekoľko citátov, od vedcov aj výskumníkov, ktorí študovali a pozorovali tento ´zázrak vody´!

Dr. J. Emsley, autor vedeckých článkov z Imperial College v Londýne, povedal: ´Voda je jednou z najskúmanejších chemických látok, ale aj tak jej rozumieme najmenej´!

Časopis New Scientist v jednom článku uviedol: ´Voda je najznámejšou tekutinou na zemi, no zároveň je aj jednou z najzáhadnejších zo všetkých´.

Už horecitovaný doktor pokračuje: ´napriek jednoduchej štruktúre vody, nič iné sa nespráva tak zložito! Molekula H20 by mala byť plynom, a nie tekutinou´!

Na záver len niekoľko slov: Je pozoruhodné, že tak jednoduchá molekula je záhadou pre dnešných vedcov! Vidíme v tejto zázračnej vode Veľkú cieľavedomú Myseľ!?

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,402
Celková čítanosť: 3856430x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie