Založ si blog

Desaťtisíce usporiadaných chemických reakcií

Vynásobme číslo desaťtisíc 100 biliónmi a dostaneme číslo, ktoré ukazuje, koľko chemických reakcií prebieha v bunkách ľudského tela v usporiadanom slede!

Vedci a výskumníci spolu so všetkými ľuďmi čo čítajú informáciu o ľudskej bunke musia len žasnúť nad jej zložitosťou!

Jeden vedec sa takto vyjadril o bunke: ´Normálny rast aj tej najjednoduchšej živej bunky si vyžaduje, aby v usporiadanom slede prebehli desaťtisíce chemických reakcií´!

Taká otázka môže napadnúť nielen výskumníkov, ale aj nás po tomto fakte: ´Ako možno naraz riadiť všetkých 20 000 reakcií v jedinej drobnej bunke´?

Iný vedec poznamenal, že aj tá najdrobnejšia bunka ´je v podstate skutočnou mikrominiatúrnou továrňou obsahujúcou tisíce dômyselne naprojektovaných prvkov…

…zložitého molekulárneho systému, tvoreného tisíckami miliónov atómov, oveľa zložitejšieho ako ktorýkoľvek stroj vyrobený človekom v neživom svete´!

Taká zložitosť bunky privádza vedcov do rozpakov. ´Čím viac vedci rozumejú živým bunkám, tým odrádzajúcejšia sa zdá úloha určiť, čo všetko bunky robia´.

Čo myslíte, ako bola naprogramovaná každá bunka — zo všetkých 100 biliónov buniek v našom tele? Stalo sa to náhodou, alebo má na tom zásluhu majstrovský Projektant?

Čína – rezolúcie BR OSN sú záväzné!

28.03.2024

Čína včera považovala za potrebné pripomenúť Bidenovej administratíve, že rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, sú záväzné pre členov OSN. „Rezolúcie Bezpečnostnej rady sú záväzné,“ povedal novinárom v Pekingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien. Bezpečnostná rada musí naďalej pozorne sledovať situáciu v Gaze a v prípade potreby sa [...]

Zničenie mosta v Baltimore nebola nehoda!

28.03.2024

Bol to inscenovaný útok na most v Baltimore a nebola to náhoda! Je plánovaná politika na zničenie kritických infraštruktúr a bude zameraná naprieč celých Spojených Štátov Amerických! Existujú aj iné teórie. Tu je jedna: Kapitán lode, ktorá narazila a zničila most v americkom Baltimore pochádza z Ukrajiny. Zdá sa, že to bolo urobené zámerne. Tweety na telegrame hovorili, [...]

Putin viní radikálnych islamistov a UA!

26.03.2024

Vladimir Putin dnes po prvýkrát povedal, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú sálu pri Moskve stáli radikálni islamisti, ale naznačuje, že do toho bola nejakým spôsobom zapojená aj Ukrajina. V súvislosti s piatkovým útokom, pri ktorom maskovaní ozbrojenci vtrhli do radnice Crocus, spustili paľbu na návštevníkov koncertu a podpálili budovu, zabili najmenej 137 ľudí.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,384
Celková čítanosť: 3815980x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie