Založ si blog

Rozvážny človek žiada dôkazy

Anglický dramatik William Shakespeare napísal: ´neverte zhnitým doskám´. Jeho slová vyjadrujú podobný názor a pocity múdreho kráľa starovekého Izraela, Šalamúna, ktorý pod inšpiráciou napísal:

„Ak je niekto neskúsený, uverí každému slovu, ale bystrý uvažuje o svojich krokoch.“

Odlišným spôsobom podal biblický Preklad A. Boteka s komentármi Jeruzalemskej Biblie verš, ktorý v plnom znení má takúto formu: ´Naivný verí všetkému, čo sa hovorí, rozvážny človek žiada dôkazy´.

Iba naivný človek slepo verí všetkému, čo počuje, a zakladá svoje rozhodnutia a konanie na ľahkovážnych radách alebo na nepodloženom učení. Mnohí si možno kladú otázku: ´Existuje nejaký zdroj rád, ktorý si naozaj zaslúži našu dôveru´?

Táto otázka si zaslúži, aby sme sa nad ňou hlbšie zamysleli. Veď ak je Biblia naozaj spoľahlivým zdrojom rád od nášho Stvoriteľa, bude pre nás i našich blízkych užitočné brať do úvahy jej slová!

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,404
Celková čítanosť: 3864947x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie