Založ si blog

Zdržiavajte sa krvi a smilstva!

Čo je smilstvo? Ale najprv, ako odpovieme na túto otázku, je zaujímavé všimnúť si, že aj keď učeníci Ježiša Krista už neboli pod Mojžišovským zakonom, lenže určité jeho črty boli aplikované a aplikujú sa aj na Kresťanov až do dnešnej doby.

Biblické slovo smilstvo pochádza z gréckeho výrazu ´porneia´ a zahŕňa aj všetky nedovolené sexuálne styky mimo manželstva, ale i v manželstve, ktoré je uzavreté medzi mužom a ženou, a ktoré je v súlade s biblickými zásadami.

Ku smilstvu patrí cudzoložstvo, prostitúcia a sexuálne styky medzi nezosobášenými ľuďmi, ako orálny i análny sex a sexuálna manipulácia s pohlavnými orgánmi niekoho, s kým nie je dotyčný človek v právoplatnom manželstve.

Lenže smilstvo je aj to, keď sa takéhoto konania dopúšťajú ľudia rovnakého pohlavia, a do toho patrí aj sodomia. A apoštol Peter, ktorému patria tieto inšpirované slová, dáva na takú istú úroveň ako zdržiavanie sa smilstva aj zdržiavanie sa krvi.

povšimnutia hodné záverečné inšpirované slová apoštola Petra: ´Ak sa budete tohto pozorne vystríhať, bude sa vám dobre dariť. Buďte zdraví´! A dať na prvé miesto zákony a princípy Stvoriteľa znamená zdravý, šťastný a požehnaný život!

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,400
Celková čítanosť: 3852036x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie