Založ si blog

Význam jedenia zo ´stromu poznania´

Väčšina kresťanov na celom svete pozná biblický zákaz Stvoriteľa Adama a Evy nejesť zo ´stromu poznania´. Väčšina z nich ale nechápe správne význam komunikácie zákazu jedenia len z jedného stromu záhrady, pretože im bolo napred povedané, že ´z každého stromu záhrady smiete jesť do sýtosti´ a ešte predtým, že Stvoriteľ ´dal, aby vyrástol zo zeme každý strom žiadúci na pohľad a dobrý na jedenie a aj strom života uprostred záhrady´.

Predtým, ako sa budem len krátko venovať tejto téme, by som chcel spomenúť osobný príklad z môjho štúdia matematiky. Určité skúsenosti si človek pamätá celý život, lebo sa mu ´vrezali´ hlboko do pamäti. Pri rozoberaní akéhokoľvek matematického problému ak došlo k situácii, že sa zdalo, že problém sa zdá nerozluštiteľný, profesorka matematiky nám vždy s úsmevom radila: ´Vráťme sa na samý začiatok a postupujme pekne pomaly, ale isto, podľa vzorca´. Pravdaže, s takou rozumnou myšlienkou a jej životnou skúsenosťou, problém sa takým spôsobom vždy vyriešil.

Tak isto, aby ľudstvo dnes správne pochopilo zákaz Stvoriteľa ´nejesť zo stromu poznania dobrého i zlého, ktorý bol uprostred záhrady´, ale mohli jesť z každého stromu záhrady ´žiadúci na pohľad a dobrý na jedenie a aj zo stromu života´, potrebuje sa vrátiť na samý začiatok a rozumne porozmýšľať o tom, čo vlastne Stvoriteľ  komunikoval svojim dokonalým inteligentným pozemským tvorom, svojim deťom, a aký význam to malo mať nielen pre nich, ale aj pre ich potomstvo!

Všimnime si najprv, že Boh im zakázal jesť len z jedného stromu záhrady! Ani Adamovi, ani Eve nepôsobovalo toto obmedzenie žiadne ťažkosti, pretože mohli jesť plody všetkých ostatných stromov v záhrade. Navyše tento zákaz im nepripisoval nič nesprávne ani ich neoberal o ich dôstojnosť! Keby im bol Boh zakázal pohlavný styk so zvieratami, vraždu alebo iné zlé veci, niekto by mohol tvrdiť, že dokonalí ľudia mali akési prízemné sklony, ktoré bolo treba držať pod kontrolou! Ale nič také v dokonalých bytostiach neexistovalo! Navyše, jedenie bolo prirodzené a dobré.

Ani im nebol zakázaný pohlavný styk, ako to väčšina z nich dnes myslí! Takáto myšlienka nemá v Biblii žiadne opodstatnenie! Už na samom začiatku im bolo povedané, aby boli plodní a rozmnožili sa a naplnili celú Zem. Určite by nebolo logické prikázať im, aby porušili zákon a potom ich za to odsúdiť na smrť! Okrem toho, Eva, ľstivo a podlo oklamaná Diablom, jedla zo stromu prvá a svojmu manželovi Adamovi dala z neho jesť až neskôr. Z toho sa dá logicky usúdiť, že ich hriech nebol pohlavný styk, ale opovážlivý pokus o morálnu nezávislosť a o sebaurčenie, tak ako to už pred nimi urobil náš Najväčší Nepriateľ!

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3854827x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie